Lid worden

Kom 3 keer kijken!

Wil je weten of Scouting iets voor jou is? Wil je misschien een paar opkomsten komen kijken? Dat kan! Als je lid wilt worden krijg je de eerste drie opkomsten de tijd om te kijken of je het wel echt leuk vindt. Na deze drie opkomsten krijg je een inschrijfformulier en kan je ervoor kiezen om lid te worden, en zal je geïnstalleerd worden zodat je officieel bij Scouting Graaf Floris V hoort.

Vanaf de vierde opkomst zal de contributie ingaan. Je dient dan een installatie pakket aan te schaffen wat bestaat uit een aantal badges, een Scouting Graaf Floris V das en een Scoutfit. Het Scoutfit is verkrijgbaar in de Scoutshop (ook is het soms mogelijk een tweedehands Scoutfit te kopen binnen de groep). Meer informatie hierover zal je van de leiding van de betreffende speltak krijgen.


Lidmaatschap & contributie

Wanneer je lid geworden bent van Scouting Graaf Floris V dan ben je automatisch lid van Scouting Nederland, dit is de overkoepelende organisatie van Scouting binnen Nederland. De contributie voor Scouting Nederland is al verwerkt in de groepscontributie en wordt door onze penningmeester afgedragen. Als lid van Scouting Nederland ontvang je de Scoutcard, dat is de lidmaatschapskaart waarmee je korting kunt krijgen bij de Scoutshop maar ook bij ander winkels (bv. Soelaart in Haarlem). Ook krijg je elke maand een Scouting blad waar leuke dingen in staan over Scouting. Daarnaast krijg je ook ons digitale clubblad “De Florisbode”, deze verschijnt ééns in de twee maanden.

Naast bovenstaande ben je tijdens de Scoutingactiviteiten verzekerd tegen kosten van schades en ongevallen. Van de contributie wordt een deel gespaard voor het zomerkamp. Voor het zomerkamp en sommige activiteiten zal er nog een extra bijdrage gevraagd worden. Meer informatie ontvangt u tijdens de ouderavond of het oudergesprek met de leiding van de speltak. Ook kunt u altijd contact opnemen met de leiding en het bestuur.

Laat je uitdagen en word snel lid!