Leeftijdsgroepen

Gemengde speltakken voor elke leeftijd

Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd in de natuur. Ze hebben veel plezier met elkaar en leren om samen te werken en respect te hebben voor de ander. Zo ontwikkelen ze zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen ze de ruimte om te ontdekken en te leren. Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland en heeft meer dan 110.000 leden verdeeld over meer dan 1.000 Scoutinggroepen.

Onze groep bestaat momenteel uit de speltakken: bevers, welpen, scouts, explorers, stam en plusscouts. In alle speltakken zijn zowel jongens als meisjes vertegenwoordigd. Elke speltak (plusscouts uitgezonderd) heeft wekelijks op een vast moment een opkomst waar de kinderen allerlei activiteiten uitvoeren waarbij ze worden begeleid door de leidingteams.

Bevers (4 t/m 6 jaar)

Zaterdag 13:00 - 15:00 | "Stuiter lekker mee!"

Ben jij tussen de 4 en 7 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets leuks te doen, lekker buiten te spelen en allemaal dingen te leren? Kom dan bij de bevers! Hier doe je allemaal leuke spelletjes met kinderen die even oud zijn als jij.

Scouting Nederland heeft hier nog meer informatie over de bevers.

Welpen (7 t/m 10 jaar)

Zaterdag 09:00 - 11:00 | "Hand in hand door de jungle"

Ben jij tussen de 7 en 11 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets spannends te doen en grappige dingen te leren, samen met andere kinderen van jouw leeftijd? Kom dan bij de welpen en speel mee in de jungle!

Scouting Nederland heeft hier nog meer informatie over de welpen.

Scouts (11 t/m 14 jaar)

Zaterdag 09:00 - 12:00 | "Zelfstandig op avontuur"

Ben jij tussen de 11 en 15 jaar en heb je zin in actie? Beleef uitdagende avonturen bij de scouts! Samen met je nieuwe vrienden doe je super gave dingen waar je ook nog eens wat van leert. Leer samenwerken, ga op zomerkamp, kook op je eigen kampvuurtje en ontdek de wereld om je heen!

Scouting Nederland heeft hier nog meer informatie over de scouts.

Explorers (15 t/m 17 jaar)

Vrijdag 19:00 - 21:30 | "Uitdagen doe je zelf!"

Ben jij tussen de 15 en 18 jaar en wil jij je eigen plannen maken? Word dan explorer! De explorers organiseren hun eigen activiteiten, zoals een expeditie in het binnen- of buitenland. Ook organiseren ze uitdagende outdooractiviteiten en als klap op de vuurpijl verzinnen ze hun eigen programma's.

Scouting Nederland heeft hier nog meer informatie over de explorers.

Stam (18 t/m 24 jaar)

Vrijdag 20:00 - 23:00 | "Vrijblijvend gezellig"

Ben jij tussen de 18 en 25 jaar, heb je een eigen mening en heb je wel zin in leuke buitenlandse uitstapjes? Word dan stamlid en organiseer samen met andere jongeren je eigen kampen en activiteiten. Daarna kun je, als je wilt, doorgroeien tot vrijwilliger waarbij je andere kinderen begeleidt.

Plusscouts (25+ jaar)

Wisselende opkomsttijden | "Golden oldies"

Als plusscout ben je vrijwilliger en lever je een actieve bijdrage aan de vereniging, bijvoorbeeld door je kennis over te dragen tijdens evenementen of trainingen, mee te werken in één van de vele projecten of door in je groep te helpen bij activiteiten en andere vrijwilligersklussen. De plusscouts komen daarnaast maandelijks samen voor gezellige activiteiten.