Scouting Graaf Floris V

Corona update

Na een periode van thuisblijven, digitale opkomsten en veel onduidelijkheid is het gelukkig weer mogelijk om het spel scouting fysiek te kunnen gaan spelen! In dit bericht lees je meer over de maatregelen waar we ons allemaal aan moeten houden en wanneer de opkomsten weer starten.

Onder welke condities was het ook alweer mogelijk om te starten?
1. Heb je griepklachten, voel je je niet lekker? Blijf thuis en kom niet naar de opkomst.
2. Houd 1,5 meter afstand tot elkaar. (Geldt niet voor bevers en welpen).
3. Was vaker je handen. Hiervoor staan zeep en handdoekjes in het washok.
4. Hoest en nies in de elleboog.
5. Gebruik papieren zakdoekjes/handdoekjes.
6. Voorkom contact. (Schud geen handen en speel geen contactspelen).
7. Opkomsten vinden plaats in de buitenlucht (dus niet binnen in Florisheem).
8. Opkomsten staan in het teken van bewegen. 
9. Eten en drinken mag niet aangeboden worden. Ook voor de staf is het niet mogelijk om een kopje koffie te zetten en te drinken. Dit mag helaas niet volgens de regels, kantinefaciliteiten zijn niet toegestaan. 
10. Na de opkomst handen wassen (max. 3 (jeugd)leden in de wasruimte).

Wie gaan er starten met opkomsten?
De speltakken Explorers starten vrijdag 22 mei en de Welpen op zaterdag 23 mei met opkomsten. De Bevers en Scouts heroverwegen hun keuze om niet te starten aangezien de afgekondigde maatregelen nog wel even onderdeel van onze samenleving zullen zijn. Wij hopen als bestuur daar ook op korte termijn te kunnen melden dat ook deze speltakken weer zullen beginnen. Hierover volgt een bericht zodra daar duidelijkheid over is.

Wij vragen jullie nadrukkelijk de genomen maatregelen te volgen en je hieraan te houden.

Graaf Floris V versoepelingen roadmap
Als bestuur hebben wij een roadmap gemaakt, welke aansluit op de roadmap van de regering en die van Scouting Nederland, waarin beschreven is wat de versoepelingen in de tijd betekenen voor Scouting Graaf Floris V. In de roadmap wordt onderscheidt gemaakt tussen opkomst en bijeenkomsten. Een opkomst is een bijeenkomst van (jeugd)leden waarvoor wij activiteiten organiseren en begeleiden. Een bijeenkomst is een bijeenkomst van vrijwilligers van de vereniging zonder jeugdleden. Denk hierbij aan groepsraden, stafteamvergaderingen, klusdagen, trainingen, etc.

Download de roadmap (pdf) hier.