Scouting Graaf Floris V

Scouts – Afgelopen weken.

De afgelopen weken is het een beetje stil geweest op onze pagina, maar natuurlijk hebben de scouts allerlei toffe avonturen mogen beleven. Hieronder een mooi overzicht van al het leuks wat wij de afgelopen 7 opkomsten gedaan hebben.

2o oktober 2018: JOTI-JOTA. 

Een jaarlijks terugkerend evenement bij scouting is de JOTI-JOTA. Maar wat is dat eigenlijk? Daar gingen de scouts deze opkomst mee aan de slag. Door middel van verschillende posten die met radio en internet te maken hadden, hebben de scouts kennis gemaakt met verschillende vormen van media. Volgens de logboeken van de kinderen was de opkomst geslaagd!

27 oktober 2018: Patrouillebordjes deel 2. 

2 weken geleden zijn de scouts begonnen met hun patrouillebordjes. De ontwerpen zijn al een stuk verder uitgewerkt en de bordjes beginnen al een stuk meer vorm te krijgen. Ze zijn nog niet helemaal af, daar hopen we in het nieuwe jaar nog een opkomst aan te kunnen besteden!

3 november 2018: Natuurwerkdag.

Zaterdag 3 november was het weer zover. Het was weer natuurwerkdag. De welpen en de scouts gingen samen met scoutinggroep Helen Heller en het PWN in de duinen jonge bomen verwijderen. Daarnaast gingen we nog een spel doen en werd er wat te eten en drinken verzorgd door PWN.

10 november 2018: Scouts Masterchef.

Heeft u zich ook afgevraagd waarom uw scout geen trek meer had na deze opkomst? Dat is niet gek, want de scouts hebben deze opkomst heerlijk gekookt! Vooraf kregen ze een echte kookinstructie van Casper en Lianne, met uitleg over de recepten en belangrijke dingen waar ze op moesten letten. Want hoe maak je nou eigenlijk croutons? En hoe weet je of je risotto wel gaar is? De staf heeft na afloop alle resultaten getest en het was erg smakelijk!

17 november 2018: Routetechnieken. 

Als de scouts op hike gaan, moeten ze natuurlijk wel vertrouwd zijn met alle routetechnieken. Want hoe werkt zo’n oleaat ook alweer, hoe gebruik je een kompas? En een strippenkaart, hoe werkt dat eigenlijk? De leiding stond verspreid door het dorp en de scouts liepen in patrouilles van leiding naar leiding, telkens gebruik makend van een andere routetechniek.

24 november: EHBO

Natuurlijk is het ook belangrijk dat als de scouts op hike gaan, ze kennis van EHBO hebben. Veel scouts hebben dit inmiddels al heel goed en was het tijd voor een stukje verdieping. Wat betekenen bepaalde medische woorden eigenlijk, en wat kan er gebeuren als je dingen op gaat zoeken op google? Daar kwamen de scouts deze opkomst achter.

1 december 2018: Pionieren

Afgelopen zaterdag was het zover: pionieren! De scouts werden verdeeld in groepen en gingen afhankelijk van hoeveel kennis ze hadden van pionieren, aan de slag met verschillende sjorringen en bouwwerken. Ook werd er door de uberscouts een heel bouwwerk neergezet waarbij geen enkel touw aan te pas is gekomen.